Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Esős, szeles időjárás lesz ma, ne felejtse otthon az esernyőt!


Csapadékosan indul a jövő hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 fok feletti hőmérsékletekkel.HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon lehet. A szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős vidékeken lehet.

Kedden csak keleten süthet ki néhány órára a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4-9, a maximum 8-15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb. Szerdán is marad a felhős idő, többfelé fordulhat elő eső, zápor, a hajnali 3-8 fokról 9-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön már csak elszórtan várható eső, zápor, több órára kisüthet a nap, de néhol időnként megélénkül az északnyugati szél, hőmérséklet csúcsértéke 10-16 fok között alakul. Március 15-én, pénteken több órára kisüthet a nap, hajnalban általában mínusz 1, plusz 6, a kora délutáni órákban 11-18 fok lehet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük