Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Érkezik az ünnepi hétvége: így változik a boltok nyitvatartása az államalapítás ünnepén


Augusztus 20-án Magyarországon az államalapítás ünnepét üljük, ami hosszú évtizedek óta az egyik legkiemelkedőbb állami ünnepünk. Azonban ezen a napon számos üzlet és bolt változtat nyitvatartásán. Kiemelten fontos, hogy előre tájékozódjunk az üzletek nyitvatartásáról, hogy ne érjenek meglepetések az ünnepi napok alatt.

Fotó: hirhugo.hu

Általánosságban elmondható, hogy az ünnepnek köszönhetően a legtöbb nagyáruház és hipermarket zárva tart augusztus 20-án. Ez vonatkozik például az Aldi és Auchan áruházakra is. Ugyanakkor a benzinkutak, kisközért üzletek és egyes trafikok nyitva lehetnek, így a sürgős vásárlásokat ezeken a helyeken lehet megoldani.

Az Aldi áruházai az ünnepnapon zárva lesznek, azonban szombaton és hétfőn a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat. Az Aldi üzletek általában 7 és 21 óra között tartanak nyitva, de vannak eltérések is, érdemes pontosítani az adott üzletnél.

Az Auchan áruházak is zárva tartanak augusztus 20-án, beleértve a benzinkutakat is. Az Auchan üzletei azonban a hétvégen és hétfőn a megszokott rend szerint nyitva lesznek. Általában hétfőtől szombatig 6 és 21 óra között lehet vásárolni az Auchanban.

A Lidl és Penny Market boltok is zárva lesznek az ünnepnapon. Azonban mindkét üzletlánc szombaton és hétfőn a szokásos időpontokban várja a vásárlókat. A Lidl üzletek általában 6:30 és 22:00, 7:00 és 22:00, illetve 7:00 és 21:00 között tartanak nyitva. A Penny Market boltjai hétköznapokon általában 7 és 20 óra között nyitva vannak, de érdemes az egyes üzletek nyitvatartását ellenőrizni.

A Spar és Interspar üzletek is zárva lesznek az ünnepen, beleértve a DeSpar üzleteket is. Azonban a Spar és Interspar áruházak mind szombaton, mind hétfőn a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat. Általában szombaton 6:30 és 17 óra között, hétfőn pedig 6 vagy 7 órától egészen este nyolcig nyitva tartanak.

Fontos megjegyezni, hogy a Tesco és Tesco Express üzletek sem nyitnak ki augusztus 20-án. Azonban az üzletlánc minden boltja azonos nyitvatartással rendelkezik: hétfőtől vasárnapig 6:00 és 20:00, 7:00 és 21:00, illetve 7:00 és 22:00 között lehet vásárolni.

Az ünnepi nyitvatartás változhat az egyes üzletek és régiók szerint, ezért mindenképpen érdemes előre tájékozódni a konkrét üzleteknél.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük