Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Érkezik a magyar dinnye a boltokba – Több ezer forintos különbséggel is árulhatják az üzletek


A héten indult a dinnyeszezon, de már most hatalmas a versengés a boltok között. Két tízkilós görögdinnye ára között akár kétezer forintos különbség is lehet attól függően, hogy melyik boltban vásároljuk.

Fotó: startlap.hu

Jelenleg egy kiló átlagára 299 forint, de akad olyan üzlet is, ahol 200 forintért, máshol pedig 400-ért árulják a dinnye kilóját. A szakma beszámolója szerint az időjárás igazán kedvezett a termésnek, ezért a magyar vásárlók szeptemberig élvezhetik a gyümölcsöt. Az időjárás azonban nemcsak a mennyiségnek, hanem a minőségnek is kedvezett, az idei termés fölülmúlhatja a korábbi évek minőségét.

Pénzcentrum vizsgálta meg, hogy a szezon kezdetekor milyen árakkal kínálják a dinnyét a különböző áruházláncok. Az Auchanban kilóját 218 forintos áron lehet beszerezni, a Lidlben hétvégi akciójuk keretében 279 forintért. A Penny Market pedig biodinnyét kínál, amelynek kilós ára 349 forint.

A lap vizsgálódása alapján azt lehet mondani, hogy ezen a héten az Auchanban a legolcsóbb a dinnye, ott egy ötkilósért 1090 forintot kellene fizetnünk, egy tízkilósért pedig 2180 forintot. A Prímában a legdrágább a vásárlás, ahol öt kiló dinnye 1995 forintba, tíz kiló pedig 3990 forintba kerülne.

Ez majdnem a duplája a legolcsóbb árnak. A többi helyen átlagosan 299 forintot kérnek a dinnye kilójáért, ez öt kiló esetén 1495, tíz kiló esetén 2999 forintos árat jelent.