Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Enyhül a nyomás a magyar-ukrán határszakaszon: a blokádok miatt jelentős a fennakadás a teherforgalomban


A rendőrségi intézkedéseknek köszönhetően néhány nap alatt csaknem harmadával csökkent az ukrán határnál várakozó kamionok száma, a járművek egy részét Románia felé irányították, Szlovákiából pedig csak ütemezetten érkezhetnek – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.hony

A 4-es főúton várakozó teherautókat Kisvárdánál leterelik a főútról a 4145-ös útra. A kamionok a főútra szakaszosan, rendőri irányítás mellett, Tiszabezdédnél térhetnek vissza.

Az M3-as autópályán az ukrán határ felé tartó kamionokat a görbeházi vagy a geleji pihenőhelyre terelik, onnan szakaszosan hajthatnak tovább a záhonyi átkelőhelyig az M3-as autópálya – a 403-as elkerülő – 4-es főút (Kisvárdáig) – 4145-ös úton.

Szintén szakaszosan haladhatnak tovább a Szlovákiából érkező, Ukrajnába tartó teherautók a záhonyi közúti határátkelőhely felé az M30-as autópálya – M3-as sztráda – 403-as elkerülő – 4-es főút – 4145-ös úton. A tájékoztatás szerint a folyamatosan túlterhelt záhonyi határátkelő teljes kapacitással működik, a teherforgalom szakaszosan haladhat tovább.

A magyar rendőrök gyorsítják a kiléptetést, ám a beléptetés az ukrán hatóságok feladata.

Emlékeztettek arra, hogy Lengyelországban és Szlovákiában a blokádok miatt még mindig jelentős fennakadások vannak a teherforgalomban, a fuvarozók ezért akarnak Magyarországon át eljutni Ukrajnába. Hétvégére már több mint ezer kamion várakozott a 4-es főút és a 4145-ös út mellett.

A várakozókra a magyar rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek, hogy megelőzzék a balesetveszélyes helyzeteket, valamint enyhítsék a környéken élők nehézségeit. Az érintett útszakaszon ennek ellenére még napokig tarthat a torlódás.

Az Útinform korábbi tájékoztatása szerint ukrán-magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt, az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 82-es km-nél lévő Borsókúti pihenőnél, a 142-es km-nél fekvő Geleji pihenőnél, és a 183-as km-nél lévő Görbeházi pihenőnél a rendőrség kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat és az M35-ös – M4-es autóút útvonalra, a Nagykereki (RO) határ felé irányítja azokat. A személygépkocsikat nem érintik az intézkedések, de a kiterelési pontoknál az erős forgalom miatt időnként torlódnak a járművek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük