40 eve varos vasarosnameny

Elkészült a mátészalkai kórház (16)

Zárul a “Struktúraváltás a Szatmár-Beregi Kórházak Telephelyein” című, TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0001 azonosító számú projekt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai telephelyén.

Az ünnepélyes átadáson köszöntő beszédet mondott Kovács Sándor, Egyéni Országgyűlési Képviselő, valamint Hanusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere.

Az ünnepi beszédeket pedig Dr. Adorján Gusztáv Főigazgató és Dr. Szondi Zita Főigazgató-helyettes tartotta.

A határidőre megvalósuló mintegy 2 milliárd Ft értékű projekt, az első uniós fejlesztés a Mátészalkai Kórházban.

A fejlesztés egyrészt az elavult épületek elbontását és felújítását, a jelenlegi pavilonstruktúra felszámolását, másrészt új épület építését, az osztályok funkcionális kapcsolatainak optimalizálását és eszközbeszerzést foglalt magába. A kivitelezés befejeztével XXI. századi követelményeknek megfelelő, komfortos és színvonalas komplexum készült el. A szakmai, egészségpolitikai szempontokkal teljes összhangban megújuló, felépülő kórház költséghatékonyan fenntartható, racionálisan működtethető intézmény lesz.

A projekt keretein belül az intézmény területén, egy könnyen megközelíthető, mintegy 80 férőhelyes parkolót is kialakítottak.

 

 
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?