Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Elképesztő botrány Szabolcsban – Meg akarták erőszakolni egy országgyűlési képviselő élettársát


Csütörtökön jelent meg a Bors oldalán egy cikk, mely szerint a Jobbik egy múlt év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy meg nem nevezett korábbi polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a pártvezetés (Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő) megpróbálta eltussolni.

Képünk csupán illusztráció Fotó: Getty Images

A Bors úgy tudja, a Jobbik Ököritófülpösön tartott rendezvényére, ahol az eset történt, eleve nem hívták meg Szilágyi Györgyöt, csak az élettársát, aki választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak. A cikk szerint az áldozatot a tettes felcsalta egy szobába, bezárkózott vele, majd megpróbálta megerőszakolni a fürdőszobában, és csak azért nem járt sikerrel, mert kívülről meghallották a nő segélykiáltásait, és így valaki közbelépett.

A Bors állítása szerint Jakab Péter csak később szerzett tudomást az esetről, de aztán sem volt hajlandó vizsgálatot indítani, ezért a sértett a rendőrséghez fordult, mely nyomán – Bors úgy tudja –, meg is kezdődött a nyomozás az ügyben.

A cikk megjelenése után a Jobbik közleményt adott ki, és Facebook-oldalán Jakab Péter is megszólalt. A pártelnök jogi lépéseket ígér, a párt közleményében pedig azt hangsúlyozzák, hogy a „hazugságokkal Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette”.

A Telexnek azonban sikerült elérnie Szilágyi Györgyöt, aki a lapnak azt mondta: a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent.
Elmondása szerint ő hiába kezdeményezte magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon az üggyel az elnökség, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban. „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – mondta.

A sértett ezután döntött úgy, hogy párt etikai bizottságához fordul, amire 10 nappal ezelőtt sor is került, így megindulhatott a vizsgálat. A rendőrségen pedig most kedden tettek feljelentést.

Szilágyi hozzátette: élettársa „nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat”, ám ez mostanáig nem történt meg.