Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Elindult a karácsonyi vásárlási hullám, a GVH csalásokra figyelmeztet


Megindult a karácsonyi vásárlási hullám, hétről hétre egyre több vevő van az üzletekben. Akad olyan bolt, amelyik már most elindította a Black Friday akcióit. Hivatalosan azonban csak jövő héten lesz a fekete péntek. A Gazdasági Versenyhivatal, ugyanakkor óvatosságra inti a vásárlókat.

Míg a Black Friday szokásosan a hálaadás ünnepét követő pénteken kezdődik az Egyesült Államokban és Európában, sok japán kiskereskedő már most, egy héttel előbb elindította az akciókat. A gyenge japán jen és a növekvő megélhetési költségek miatt azonban sok bolt az élelmiszerekre is kedvezményeket hirdetett.

A hatalmas infláció miatt sokan megnézik az árakat Magyarországon is. Itthon is már most elindultak a Black Friday akciók, sokan pedig kifejezetten ilyenkor vásárolnak az alacsonyabb árak miatt karácsonyra.

Az internetes vásárlás klasszikusan a Black Friday-el indul a szezon, tehát a mai nappal tudjuk azt mondani, hogy elindult – fogalmazott Várkonyi Balázs, az eMAG igazgatótanácsának elnöke, akiknél már most pénteken akcióztak, online pedig több mint 85 ezer vásárlójuk volt már kora reggel.

„Főképpen a sláger termékek, azok a műszaki cikkek mellett az otthoni háztartási dolgok, tehát sokan úgy döntöttek, hogy bespájzolnak, nagyon népszerűek az okos otthonok a rezsi csökkentésre alkalmas eszközök” – árulta el Várkonyi.

Egy másik nagy elektronikai bolt vezetője szerint, bár a legtöbben tudatosan vásárolnak a Black Friday akciók idején, nem jellemző, hogy az olcsóbb termékeket vennék a vásárlók, inkább ár-érték arány alapján döntenek. A szakember úgy látja, hetek óta többen vásárolnak üzleteikben a közelgő ünnepek miatt.

A fekete pénteki akció hivatalosan jövőhét pénteken indul, a Gazdasági Versenyhivatal, azonban óvatosságra int. A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes akciós termékeket csupán csaliként hirdetnek meg alacsony készlettel, hogy bevonzzák a vevőket, azonban ez a gyakorlat jogsértő lehet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük