Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Elhunytak pénzét sikkasztotta el egy magyar korrupt postás


A kifizetési bizonylatokat az elhunytak hozzátartozói nevében írta alá. Fél éven át közel háromszázezer forintot sikkasztott egy postás egy Hajdú-Bihar megyei településen – közölte a megyei főügyészség.

Képünk illusztráció

A vádirat szerint a nő a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat elteszi, és az elhunytak hozzátartozói nevében aláírja a kifizetési bizonylatokat.

A vádlott 2022 júniusa és decembere között ezzel a módszerrel összesen mintegy 280 ezer forintot tartott meg, az általa meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán.

A rendőrség nyomozása során a nő elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette.

Az ügyészség a súlyosabban minősülő sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indítványozta, hogy a bíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, amelyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szab ki és hosszabb időre eltiltja őt a kézbesítői foglalkozástól.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük