Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Elfogyott a postások türelme, azonnali bérmegállapodást sürgetnek – Petíciót adtak át a cégvezetésnek


Érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgető petíciót adott a Magyar Posta vezérigazgatójának a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége. A két érdekvédelmi szervezet az átadott dokumentumban azt írja, hogy

elfogyott a türelmük, azonnali bérmegállapodást sürgetnek, és azt sem tartják elfogadhatónak, hogy a munkavállalók fele garantált bérminimumot kap, miközben sokan vannak közöttük olyanok is, akik akár több évtizedes munkatapasztalattal rendelkeznek.

FOTÓ: Subits-Tóth Gergő/hirek.csokonai15.hu

A két szakszervezet visszautasította a Magyar Posta eddigi béremelési javaslatát, mert csak „olyan béremelést tartanak elfogadhatónak, amivel legalább nem csökken a postai dolgozók fizetésének a reálértéke.” A Postás Szakszervezet és a
Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége az elhúzódó egyeztetés miatt azt kérte, hogy a postai dolgozók kapjanak egy egyszeri összeget, amivel megélhetési gondjaik átmenetileg enyhíthetők.

„Megértjük, hogy a cégvezetésnek is ebben a gazdasági helyzetben kell erőforrásokat találnia a béremelésre, de elég idő eltelt már ahhoz, hogy ezt megtegye! Úgy érzékeljük a tagságunkon, hogy nem tudnak tovább várni a kollégák, amit meg is értünk.”

– mondta Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük