Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Élelmiszer-csomagokkal támogatja a kárpátaljai rászoruló, szegény családokat a KDNP


Tartósélelmiszer-csomagokkal támogatja a kárpátaljai rászoruló, szegény családokat a KDNP országgyűlési frakciója – jelentette be Simicskó István frakcióvezető Debrecenben, a görögkatolikus egyház látogatóközpontjában, ahonnan útba indították a szállítmányt.

Elmondta: három tonna tartósélelmiszert – olajat, száraztésztát, cukrot, rizst, babot, konzerveket, kávét – gyűjtöttek össze, a küldemény továbbításához a görögkatolikus egyház segítségét kérték, hogy a rászorulókhoz jusson el a küldemény.
A KDNP-frakció rendszeresen segít itthon is, az elmúlt években az ökumenikus segélyszolgálaton, a máltai szeretetszolgálaton, a katolikus karitászon és a vöröskereszten keresztül juttatta el adományait a szegény családokhoz – közölte Simicskó István.
A politikus köszönetet mondott a görögkatolikus egyháznak, hogy segít célba juttatni a raklapokra helyezett élelmiszert.

Seszták István főhelynök jelezte: a főegyházmegyei karitász és a Szent Lukács görögkatolikus szeretetszolgálat közreműködésével viszik el a szállítmányt Kárpátaljára.
Fontosnak nevezte annak megélését, hogy a szeretet egyetlen kifejezési formája, ha azt továbbadja az ember.

Szkoropádszky Péter, a Szent Panteleimon Karitasz kárpátaljai görögkatolikus jótékonysági szervezet elnöke az adomány átvételekor azt mondta, ő az adományban nem kilókat, csomagokat lát, hanem sok-sok mosolygós, hálás arcot.

Olyan emberek arcát, akiknek kicsit könnyebbé teszik az életét az adományokkal, talán elviselhetőbbé válik az a kisebbségi sors, amely a Kárpátalján nekik jutott – mondta.

MTI