Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

El ne feledje! Több dolog is zárva tart holnap: erre készüljön pénteken


Július 1-jén, pénteken lesz a Semmelweis-nap és a köztisztviselők napja, emiatt pedig több dolog is zárva tart majd.

Amennyiben gyógyszert váltanál ki a hétvégére, vagy ügyintézést tervezel, csütörtökig érdemes elintézned a tennivalókat.

Több dolog is zárva lesz most pénteken

Július 1-je az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Ekkor született az anyák megmentője, Semmelweis Ignác. A jeles napon az ő munkásságára emlékeznek, valamint az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját ismerik el.

Az egészségügyi ellátást ügyeleti rend szerint biztosítják a szolgáltatók, sürgős panasszal tehát az ügyelethez kell fordulni. Nem nyitnak ki a rendelőintézetek, szünetel a védőnői tanácsadás, nem rendelnek a háziorvosok és a fogorvosok. A legtöbb településen a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva pénteken – írta meg a Pénzcentrum. Az ügyeletes gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lehet tájékozódni.

Pénteken lesz a köztisztviselők napja is, ami azt jelenti, hogy a legtöbb hivatal szintén zárva tart majd, szünetel az ügyintézés az önkormányzatoknál és a kormányablakokban. A portál figyelmeztet rá, hogy a sürgős ügyeket a héten érdemes csütörtökig elintézni.

10 magyar orvos, akinek sokat köszönhet a világ

A magyar orvoskutatók sok esetben megkerülhetetlenek a gyógyítás történelmében, hiszen felfedezéseikkel, találmányaikkal a tudományt előbbre vitték, az egész világ sokat köszönhet nekik.