Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

El akarta gázolni az ukrán határon lebukott cigarettacsempész a pénzügyőröket


A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit.

2021. július 2-án az ukrán férfi belépésre jelentkezett a záhonyi határátkelőhelyen, és a pénzügyőrök ukrán eredetű, adójegy nélküli cigarettát találtak az autó motorterébe rejtve. A megalapozott gyanú szerint, amikor a férfi ezt észlelte, beült az autójába, és kitolatott a vizsgálati helyről azért, hogy az eljárás alól kivonja magát.

Ekkor a pénzügyőr törzsőrmester a gépkocsi felé szaladt, és elé állva feltartott kézzel megállásra szólította fel a férfit, aki azonban ennek nem tett eleget,hanem nagy sebességgel megindult az előtte álló hivatalos személy felé. A pénzügyőr kitért a közeledő jármű útjából, majd a mellette elhaladó személygépkocsi bal első ajtajának kilincsét megfogta és megpróbálta kinyitni.

A 37 éves férfi ennek ellenére sem állt meg, gyorsítani kezdett, és így magával húzta a kilincset fogó pénzügyőrt, aki hozzávetőleg 4-5 métert tett meg a gépkocsi mellett futva, majd elengedte az autót.

Eközben egy másik pénzügyőr is odasietett, hogy megakadályozza a gépkocsi távozását, megállt az úton, de az elkövető erőteljes gyorsítással a pénzügyőr felé indult, aki észlelve a veszélyt, elugrott a közeledő jármű elől.

A külföldi férfi elhajtott a helyszínről, de menekülése során rövid időn belül közúti balesetet okozott, és autójával felborult.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványt tett letartóztatásának elrendelésére. A kényszerintézkedés elrendelésének tárgyában a Debreceni Járásbíróság ma dönt.