Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Éheztette 8 hónapos babáját és este nem hagyta aludni, hogy ne ébredjen korán, mert éjszakákon át bulizott a nő


Képünk illusztráció FORRÁS: TUDOKOZPONT.HU

Egy Veszprém megyében élő nő nem foglalkozott a gyerekével, hajnalig bulizott, a későn kelés miatt pedig reggel nem etette meg a gyereket, valamint nem hagyta este aludni, hogy ne ébredjen fel korán. Ezen felül előfordult, hogy egész nap egy sötét szobában hagyta a gyereket, amíg ő nézte a tévét.

A vád szerint a Fejér Megyében élő nő 2020 áprilisában költözött a barátjához egy Veszprém megyei településre a 8 hónapos gyerekével. Nem gondozta a fiát, nem volt napirendje.

AZ ANYA NAPONTA IVOTT, SOKÁIG FENT VOLT, MAJD MÁSNAP 10 ÓRA KÖRÜL ÉBREDT FEL, EMIATT A GYEREK GYAKRAN NEM KAPOTT ENNI.

Ha megetette, akkor sem a korának megfelelő étellel, hanem felnőtteknek valóval, amit a fiú gyakran le sem tudott nyelni.

AZ ANYA ITALOZÁS KÖZBEN, NAPPAL ÉS ESTE IS GYAKRAN HANGOSAN HALLGATOTT ZENÉT, AMI MIATT A FIÚ NEM TUDOTT ALUDNI. A NŐ NEM IS AKARTA, HOGY KORÁN ELALUDJON, NEHOGY MÁSNAP KORÁN FELÉBREDJEN.

A nő a gyerek fejlődésével sem foglalkozott, nem játszott vele, nem vitte levegőre. Előfordult, hogy a gyerek egész nap egy sötét szobában volt, amíg az anya tévézett.
MINDEZEK MIATT A GYEREK BESZÉD- ÉS MOZGÁSFEJLŐDÉSE ELMARADT A KORÁHOZ KÉPEST.
Alultápláltságát a védőnő többször is jelezte az anyának.

A hatóságok 2020 novemberétől a hozzátartozóknál helyezték el a gyereket.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a nő ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.