Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Egyre több magyar válik a tévé rabjává: hosszú órákat ülnek naponta előtte


Tízből kilenc magyar otthonban van televízió, és nagyon sokat nézik a családok – derült ki a Hisense friss kutatásából. A felmérésben részt vevők tévénézésre és streamingre használják leggyakrabban a készülékeket, és az árra a legérzékenyebbek, ha tévévásárlásra kerül a sor.

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Majdnem minden magyar háztartásban van tévé, amelyet az emberek átlagosan 1–3 óra közötti időre kapcsolnak be naponta. Főleg hagyományos tévénézésre és streamingre használják a készülékeket. A Hisense kutatásából az is kiderült, hogy az ár a legmeghatározóbb a magyarok számára, amikor új televíziót vásárolnak, de a megkérdezettek 87 százaléka mondta azt, hogy a következő egy évben nem tervez új készülékvásárlást.

A 18 és 65 év közötti magyarok közel 40 százaléka követi a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, és a legtöbben még mindig tévén nézik legszívesebben a sporteseményeket. A Hisense megbízásából készített 1000 fős online felmérés arra is kitért, hogy a háztartások hány százalékában van tévé, mi alapján választanak készüléket a magyarok, és milyen célból használják leggyakrabban.

Többet neteznek az ötven felettiek, de a tévézéssel sem álltak le

Az 50–75 évesek online jelenléte napjainkra a korosztály meghatározó jellemzőjévé vált. Az idősebb internetezők közül szinte mindenki használja a közösségi médiát, egyharmaduk a fizetős streamingszolgáltatásokat is. Ugyanakkor a kedvelt tartalmakat továbbra is leginkább a hagyományos tévécsatornákon fogyasztják – derült ki egy friss kutatásból.

Átlagosan napi két óra tévézés

A felmérésből kiderült, hogy a háztartások több mint 90 százalékában van televízió, amelyet a kitöltők 20 százaléka naponta legalább egy-két órát, szintén 20 százalék két-három órát,

18 százalék pedig öt óránál is többet használ.

Mindössze 9 százalék tévézik napi egy óránál kevesebbet, a kitöltők három százaléka pedig hetente pár órát használja csak a készülékét.

Érzékenyek az árcédulákra a magyarok

Miközben háztartásigép-vásárlásnál már egyre tudatosabbak a magyarok, amikor tévéről van szó, még nem evidencia, hogy minél jobb energiabesorolású készüléket válasszanak. Mindössze a kitöltők közel harmada számára elengedhetetlen, hogy takarékos tévé legyen az otthonában, a megkérdezettek fele pedig ugyan fontosnak tartja, hogy ne fogyasszon sokat a készüléke, mégsem ez a legelső szempont, amit figyelembe vesz a vásárlásnál.

A válaszadók majdnem fele számára ugyanis az ár a legfontosabb, ha tévét vesz.

Tizenegy százalékuk a készülék márkáját nézi meg először, 9 százalék a képernyőméret alapján dönt, míg 6 százalék a tévé képalkotó technikáját tartja a legfontosabbnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük