Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egyre több hazai általános iskolában döntenek úgy, hogy mobiltelefon-mentessé teszik az intézményt


Egyre több hazai általános iskolában döntenek úgy, hogy mobiltelefon-mentessé teszik az intézményt, mivel a pedagógusok azt tapasztalják, az okostelefon káros hatással van a gyerekek közösségi életére.

– A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a mobiltelefonok általános elterjedésével párhuzamosan kezdtük kialakítani azok iskolai használatára vonatkozó szabályokat – nyilatkozta a veol.hu-nak Lengyel Károly, az intézmény igazgatója.

– Már közel egy évtizede, a szülők egyetértésével és támogatásával az iskola területén nem szabad mobiltelefont használni a diákoknak. Elhozhatják, de a táskájukban kikapcsolt állapotban kell tartani az eszközt. Most is van olyan osztályunk, akik maguk határoztak úgy, hogy reggel leadják az okostelefonjukat az osztályfőnöknek, mert úgy könnyebb ellenállni a kísértésnek. A szabályok, a jó példák ellenére, a mobil „csábításával” szembeni küzdelem napi feladatot ró az iskolában a pedagógusokra, és otthon a szülőkre egyaránt – jegyezte meg az igazgató.

Forrás: veol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük