Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egyre több a panasz: komoly razzia jöhet a vidéki benzinkutakon


Fogyasztói panasz nyomán az egyik vidéki városban vizsgálatot rendelt el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több helyi töltőállomás árképzése kapcsán – tudta meg a Világgazdaság. A GVH közléséből arra lehet következtetni, hogy a folyamat itt nem áll meg, vagyis hamarosan újabb versenyhatósági intézkedések jönnek az üzemanyag-kiskereskedelem területén.Jó hír az autósoknak, hogy a hét közepén a dízel és a benzin ára is csökkenhet. Lehetséges hatásai alapján a fogyasztók számára talán ennél is kedvezőbb fejlemény, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a benzinkutakat is felvette az ellenőrizendő szereplők listájára.

A VERSENYHATÓSÁG KIEMELTEN FIGYELI AZ ÜZEMANYAG-KISKERESKEDELMI SZEKTORT. A GVH PANASZELJÁRÁS KERETÉBEN VIZSGÁLATOT INDÍTOTT AZ EGYIK VIDÉKI VÁROS TÖBB TÖLTŐÁLLOMÁSA TEKINTETÉBEN

közölte a gazdasági hírportállal a szervezet sajtóosztálya.

A hatóságnál hozzátették: üdvözlik, hogy megindult a verseny, és a benzinkutakon is csökkenésnek indultak a fogyasztói árak. – A Gazdasági Versenyhivatal a tiszta verseny őreként továbbra is mindent megtesz azért, hogy az infláció csökkenése a következő hónapokban is folytatódjon mind az élelmiszerek, mind az üzemanyagok területén. Ennek érdekében várhatók további hatósági intézkedések is – jegyezték meg sokat sejtetően a GVH-nál.

A versenyhivatal közlése kapcsán érdemes feleleveníteni az üzemanyagok árának utóbbi időbeli mozgását. A drágulás már az orosz–ukrán háború előtt megindult, a kormány ezért 2021 novemberében ársapkát rakott az üzemanyagokra. A lakosság így nem szenvedte meg, amikor – 2022 júniusában – 780 forint fölé szökött a 95-ös átlagára, s azt sem, amikor a dízel literjéért 2022 októberében 850 forintnál is többet kértek. A rekordértékekhez képest mára jócskán visszaestek az árak, s az újabb csökkenésekkel bőven 600 forint alá megy mindkétféle hajtóanyag ára.

További részletek ide kattintva olvashatók.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük