Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egyre több a koronavírusos beteg, főleg gyerekeket visznek orvoshoz, de még nem kell járványtól tartani.


Egyre több a koronavírusos beteg, főleg gyerekeket visznek orvoshoz, miután elkezdődött az új tanév – számolt be a Tények. Egy új variáns, az Eris fertőz, amely náthával, hőemelkedéssel és torokfájással jár és sokkal gyorsabban terjed, mint a korábbi változatok. Ez okozza az megbetegedések legnagyobb részét is.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Vajda János

Tizenhét városban – többek között Budapesten, Győrben, Szombathelyen és Nyíregyházán is emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. „Találunk eseteket szerte az országban, valamennyi megyében, de semmiképpen nem beszélhetünk járványról. Ez nem jelenti azt, hogy az ősz folyamán nem lesz újra koronavírus-járvány. Ám a legfontosabb, hogy felkészüljön rá mindenki, egyénileg” – hangsúlyozta Szlávik János infektológiai főorvos.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó nyíregyházi háziorvos szerint egyre több óvodás és iskolás fordul a rendelőjükhöz nátha, hőemelkedés és torokfájás panaszokkal. „Egyre több gyerek jelentkezik különböző felső légúti tünetekkel. Nyilvánvalóan nem tesztelünk mindenkit, de azért akinek komolyabb tünetei vannak, azokat szoktuk letesztelni. Van köztük Covid-fertőzött is, gyerekek között is és felnőttek között is” – mondta el Dr. Kiss Csaba.

Az orvosok azt javasolják, érdemes komolyan venni és betartani azokat a szabályokat, amelyek segítettek a korábbi járványhullámok legyőzésében. Kérik, ha valaki elkapja a Covidot, inkább maradjon otthon, ne fertőzzön meg másokat!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük