Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Egyre pofátlanabbak a külföldiek: már így is tankolnának az olcsóbb árstopos benzinből


Egy szlovák férfi egy más, magyar kocsira kiállított rendszámmal akart árstopos benzint vásárolni, azonban az MTI in formációi szerint végül a tankolásig se jutott, úgy megijedt. Ennek ellenére vádat emelt ellene a rendőrség.

Képünk illusztráció Fotó: police.hu

Vádat emeltek Nagykanizsán egy szlovák férfi ellen, aki júliusban próbált hamis magyar rendszámmal olcsóbb üzemanyagot tankolni. A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba elmondása szerint a 22 éves férfi horvátországi nyaralásából utazott hazafele, amikor Nagykanizsára érve tankolni szeretett volna. Azért, hogy ne kelljen a külföldiekre vonatkozó magasabb árat kifizetnie a Szlovákiában beszerzett, műanyagból készült hamis magyar rendszámokat akarta használni.

Amikor a férfi a benzinkútra ért a kútkezelőtől megkérdezte, hogy mekkora mennyiséget vásárolhat, ám végül megijedt, és tankolás nélkül elhagyta a helyszínt. Az eredeti rendszámot nem sokkal messzebb, alig 50 méterre a kúttól visszaszerelte és az utánzatokaz az utastérbe tette. Az esetről a kút munkatársai értesítették a rendőrséget, akik a vádlottat egy másik töltőállomáson érték utol és foglalták le a hamis rendszámtáblákat. A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség egyedi azonosítójellel való visszaélés miatt emelt vádat.