Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egyre pofátlanabb csalókra figyelmeztet a hatóság! Lefoglalt élelmiszert kínálnak eladásra a Nébih nevében


Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók emailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak. A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki erről! Amennyiben csalásra gyanakodnak, jelezzék a Nébih ügyfélszolgálatán vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen.A Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresések alapján értesült arról, hogy

ISMERETLEN SZEMÉLY, MAGÁT A NÉBIH MUNKATÁRSÁNAK KIADVA, A HIVATAL ÁLTAL LEFOGLALT ÉLELMISZEREKET KÍNÁLT EMAILBEN ELADÁSRA.

A hatóság nevével visszaélő csaló díjbekérő alapján átutalásos fizetési lehetőséget ajánlott a vevőknek, akik válaszüzenetben adhatták le megrendelésüket. Az ajánlattal kapcsolatban továbbá azt írta, az csak rövid ideig érvényes, ezt követően pedig megsemmisítik a termékeket – írja közleményben a Nébih.A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket. Egyúttal ezúton figyelmezteti a lakosságot és a vállalkozásokat, egyéb szervezeteket, hogyA NÉBIH MINT HATÓSÁG NEM FOGLALKOZIK KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGGEL.

A hivatal főbb adatai, így bankszámlaszámai is elérhetőek a hatóság weboldalán, gyanú esetén mindenképp még az esetleges utalás előtt ellenőrizzék azokat.

Fontos hangsúlyozni, hogy minden esetben óvatosan járjanak el, ha személyes adataik kiadását vagy előre utalásos fizetést kérnek önöktől – írja közleményében a hatóság. Gyanúsnak ítélt megkeresés esetén hívják a Nébih ügyfélszolgálatát (06-80/263-244) vagy a rendőrséget.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük