Egy tipp, ami segít, hogy hosszabb életű legyen a mobilod

Ha azt akarod, hogy a mobilod hosszabb életű legyen, és ne váljon fél év után lassúvá, bizonyos dolgokra oda kell figyelned. Például nem árt tudnod, milyen gyakorisággal kellene újraindítanod, melyek azok az appok, amelyek rendkívül veszélyesek a készülékre, és azzal sem árt tisztában lenned, mi az, ami a tudtod nélkül meríti le gyorsabban a telód aksija.

mobilod aksiját napi szinten elég sok behatás éri, minden nap töltőre rakod, használod az eszközt, aminek hatására egy idő után egyre lassabban töltődik fel, és kevesebb ideig is bírja a gyűrődést. Ennek egyébként valós oka van. A lítiumion akkumulátorok élettartama véges, nagyjából 500 ciklust élnek meg (ez azt jelenti, hogy 500 alkalommal merül le teljesen, majd töltheted fel 100%-ra), ami körülbelül másfél évet jelent. Azaz minél többször megy le 100-ról 0-ra, annál gyorsabban válik gyengébbé az aksi.

Mit tehetsz, hogy hosszabb ideig maradjon jó a telefonod aksija? Szakértők szerint nagyon oda kell figyelni arra, hogy a készüléked 25% és 85% között legyen: ne hagyd, hogy lemerüljön 0-ra, és figyelj oda arra, hogy ne töltsd fel állandóan 100%-ra. Utóbbi az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, pláne, ha éjszaka teszed fel a telódat tölteni, és már valamikor hajnalban eléri ezt, de te csak reggel, ébredés után veszed le a töltőről. Noha ez nem teszi tönkre a mobilodat, mégis időt nyerhetsz azzal, hogy figyelsz erre a részletre.

/joy.hu/