Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egy napra eljön a tavasz: akár 18 fok is lehet ma


Erősen felhős vagy borult idő várható, majd délnyugat felől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap, derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Az északkeleti harmadban – beleértve a főváros térségét is – szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső hullhat.

Estétől nagy területen párássá válhat a levegő, főként az északkeleti harmadban és a főváros tágabb térségében romolhatnak a látási viszonyok. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén döntően 10 és 18 fok között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet. Ugyanakkor az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen mindössze 3, 10 fok közötti maximumok valószínűek. Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Ma (kora) reggelig már csak egy-egy helyen, Borsod megye északnyugati részén, illetve Nógrád megye fagyzugos völgyeiben van esély még átmeneti ónos esőre. Csütörtökön a déli részeken (valamivel nagyobb eséllyel Bács-Kiskun megyében) délután egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúl északi felén délutánig lokálisan előfordulhat 20 mm-t elérő vagy meghaladó csapadékösszeg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük