Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egy héttel meghosszabbították a hőségriasztást, akár 41 fok is lehet ma


Az elhúzódó, az átlagosnál melegebb időjárás miatt az országos tisztifőorvos még egy héttel meghosszabbította az érvényben lévő hőségriasztást.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben – közölte a HungaroMet Facebook-oldalán.

Általában kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk, a nappali órákban sok napsütéssel. A gomolyfelhő-képződés erőteljessé válhat, és elszórt jelleggel kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadék és erős vagy viharos erejű széllökés kísérhet. A szél zivataroktól függetlenül csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 34 és 41 fok között várható, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.07.12. péntek éjfélig

Középhőmérséklet:

Ma az ország nagyobb részén 29 fok körül vagy felett, az északnyugati megyékben és az Északi-középhegységben 27 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Pénteken az ország döntő részén 29 fok körüli vagy feletti 24 órás középhőmérséklet valószínű.

Zivatar:

Péntek délelőtt elsősorban északon, északkeleten helyenként, majd a déli óráktól elszórtan fordulhatnak elő zivatarok elsősorban az ország északkeleti harmadában, északon. A zivatarokat helyenként viharos széllökés (60-80 km/h, egy-egy helyen lokálisan > 80 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm), jellemzően kisebb méretű jég (általában 2 cm alatti átmérővel) kísérheti.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük