ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat, a tejet, a barnacukrot, a vaníliát, a fahéjat és a szerencsendiót alaposan összekeverjük.
- A kenyérszeleteket egyesével a tojásos-fűszeres keverékbe mártjuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- A karamellszószhoz az olvasztott vajhoz keverjük a cukort, majd a tejszínt és ebben a szószban is megforgatjuk a kenyérszeleteket. Ízlés szerint vajazhatjuk, porcukrozhatjuk vagy kínálhatunk mellé gyümölcsöket is.
HOZZÁVALÓK
- 3 db tojás
- 1,5 bögre tej
- 0,5 bögre barna cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1,5 tk fahéj
- 0,5 tk szerecsendió
- 4 szelet kenyér
- 5 dkg vaj
- 0,5 bögre barna cukor
- 0,5 bögre tejszín