Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Gazdaság, Közélet

Drasztikus változás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál


kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
Komoly, az autósok pénztárcáját érintő változások léptek életbe a biztosításokkal kapcsolatban. Többet fizetnek az ittasan karambolozók és megindulhat az elmaradt biztosítási díjak behajtása is.

Megindulhat az elmaradt kötelező felelősségbiztosítási díjak bírósági úton való behajtása, miután már csak 5 évre visszamenőleg van erre lehetőségük a biztosítóknak. Eddig az úgynevezett fedezetlenségi díj behajtására korlátlan idő állt lehetőségre. Érdemes mindenkinek átnéznie, rendszeresen befizette-e a kötelezőt, a kihagyásnak ugyanis húzós következményei vannak, amitől a biztosítók nem tekintenek el.  – írja a CLB biztosítási alkusz.

Fontos változás, hogy az eddigi 1,5 millió forint helyett idén akár már 5 millió forintot is bevasalhat a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer, pontosabban „a vezetői képességekre hátrányosan ható szer” hatása alatt okoz nagy kárt.

Ezeken kívül az extrém nagy dologi károknál csökkent a kártérítési limit, vagyis, ebben a kategóriában kevesebbet fizetnek kgfb-re a biztosítók, a személyi sérülések után adható kártérítést viszont némileg megemelték.

napi.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük