Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Drágult az üzemanyag, mégis többen ültek autóba a benzinárstop kivezetése óta


Hiába vezették ki az üzemanyagár-korlátozást, a vezetési kedvet nem törte le a benzin és gázolaj árának drágulása. A Budapest Közút Zrt. adatai szerint emelkedett a budapesti közúti járműforgalom.

December elején, több mint egy év után vezette ki a magyar kormány a benzin árstopot, megszűnt a literenkénti 480 forintos tankolási lehetőség.

A hatósági ár kivezetése óta folyamatosan drágult az üzemanyag, sokan a szomszédos országokba járnak tankolni. Ennek ellenére, nemhogy nem csökkent, hanem még nőtt is a közúti járműforgalom Budapesten – közölte Budapest Közút Zrt.

A fővárosi utakon december első két hetében két százalékkal több jármű közlekedett, mint az azt megelőző 14 napban, míg az egy évvel korábbi forgalomhoz képest tíz százalékos emelkedést jegyeztek fel – írja a Népszava.

A KSH adatai szerint a járműállomány nem nőtt ennek megfelelő mértékben, tehát nemcsak többen, de többször is ülnek autóba Budapesten.

A tendencia pedig annak fényében különösen váratlan, hogy az Európai Unióban Magyarországon drágult talán a legnagyobb mértékben a benzin és a gázolaj ára.

Forrás: Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük