Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újra drágult a magyar autós élete: emelkedtek a biztosítási kárráfordítások és az állománydíjak


Tizenhét százalékkal növekedett az autók kötelező biztosítási kárkifizetéséiből származó úgynevezett kárráfordítások összege az idei év előző negyedévében a Magyar Nemzeti Bank friss kgfb-indexe alapján, írja a Kreszváltozás.hu.

Fotó: totalcar.hu

A jegybank szerint a megugró kifizetések hátterében az autóhasználat élénkülésén, és az ezzel párhuzamosan emelkedő balesetszámokon kívül a jelentősen dráguló autóalkatrész-árak és szervizdíjak állnak. A személyautók kötelező biztosításának átlagos állománydíja a második negyedévben 46,5 ezer forint volt, ami a budapesti és vidéki kgfb-szerződések esetében is négy százalékos emelkedést jelent 2021 azonos időszakához képest, ugyanakkor az idei előző negyedévhez képest a biztosítási díjak átlaga stagnált.

Az MNB arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyes autókra kötött szerződések díjváltozása jelentősen eltérhet az átlagtól, de minden üzembentartónak lehetősége van a biztosítóváltásra, vagy új szerződés kötésére az eddiginél, az előző szerződés megkötésének évfordulóján.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük