Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Döntött Matolcsy György – Jön „Hunyadi János aranyforintja” Magyarországon


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke rendeletet adott ki a „Hunyadi János aranyforintja” nevű, 50 ezer forintos címletű arany emlékérme kibocsátásáról.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A rendeletet a Magyar Közlöny hétfő esti számában tették közzé. Eszerint a bank elnöke, Matolcsy György elrendelte, hogy „a Hunyadi János kormányzó által kibocsátott aranyforint emlékére” szeptember 6-án (kedden) arany emlékérmét bocsásson ki az MNB. A rendeletben részletesen leírták, hogy miként is fest ez az emlékérme.

Az emlékérme 986 ezrelék finomságú aranyból készült, súlya 3,491 gramm, átmérője 20 milliméter, széle sima. Az emlékérme előlapján, a középmezőben a Hunyadi János kormányzó által kibocsátott aranyforint hátoldalának ábrázolása látható. Az előlap szélén, felső köriratban a »MAGYARORSZÁG«, alsó köriratban az »50000« értékjelzés és a »FORINT« felirat, bal oldalon a »BP« verdejel, jobb oldalon a »2022« verési  évszám olvasható.

Az emlékérme hátlapján Hunyadi János ábrázolása tűnik fel a Hunyadiak címerpajzsával együtt. Az emlékérméből 2000 darab készíthető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.