Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Döntött a kormány – Egy kiadásunk már biztosan csökken nyártól, mégpedig a harmadára


Három hónap felkészülési időt kaptak a bankok, hogy az alapszámlák maximális díját a mostani harmadára csökkentsék. Így egy ezresért kaphatóak lehetnek az alapvető szolgáltatást, beleértve a bankkártyát is, nyújtó csomagok. Az erről szóló rendelet már megjelent a Magyar Közlönyben.

Depressed couple doing their accounting

A bankszámlával eddig nem rendelkezők, vagy a banki díjak miatt rendre panaszkodók számára a mai napig nem érkezett meg a 2017-re ígért szociális számla, de végre megjelenhetnek a valóban kedvező áron alapvető szolgáltatásokat nyújtó számlacsomagok. Nagy dérrel-dúrral vezették be 2016-ban a „kedvezményesnek” hirdetett bankszámlákat. Ezek díját azonban nem a magyar viszonyokhoz szabták. A havi díj jelenleg legfeljebb az előző évi bruttó minimálbér 1,5 százaléka, ami 3 ezer forintra jön ki.

Magyar Közlönyben azonban a korábbi ígéretnek megfelelően megjelent az a rendelkezés, ami az alapszámla havi díjának harmadolását jelenti. Az új szabály a rendelet kihirdetését követő negyedik hónap első napján lép hatályba. Nyárra tehát valóban megjelenhetnek az ütőképes bankszámlák azoknak, akik nem akarnak folyószámlahitelt, és a közüzemi díjaik és utalásaik sem haladják meg a 100 ezer forintot.

Az alapszámlák maximálisan felszámítható, az idén ezer forintos díjáért az ügyfelek bankkártyát is kapnak majd. Fontos előírás azonban, hogy az ilyen számlacsomagoknak csak egy tulajdonosa lehet, ő ráadásul más bankszámlával nem rendelkezhet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük