Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Döbbenetes szám: már 82 ember fagyott halálra Magyarországon október óta


A Magyar Szociális Fórum tavalyi adatokra hivatkozva azt közölte, ahogy az előző évekhez képest emelkedik a fagyhalál áldozatainak száma.

Magyarországon október eleje és január eleje között  82-re nőtt a fagyhalál áldozatainak száma – közölte a Magyar Szociális Fórum. Az MSZF hozzátette, hogy a tavalyi év ezen időszakához képest idén többen fagytak meg, ugyanis 2020 októberének eleje és december közepe között 55 áldozatról tudtak.

Az MSZF szerint az emelkedés nem az idei hidegebb télnek, hanem annak tudható be, hogy a szétzilálódó szociális háló nem védi meg az idős, beteg, magányos embereket.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, csütörtökön Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az Észak- és Dél-Alföldön a vörös kódot, ami kötelezővé teszi a szociális intézmények számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását. Az intézkedés csütörtökön 20 órától hétfőn 20 óráig lesz érvényben, mivel a meteorológiai előrejelzések szerint a ezekben a napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá is eshet a hőmérséklet.

A rendelkezést bejelentő államtitkár, Fülöp Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan 76, a fővárosban pedig 68 százalékon áll.