Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Döbbenet a magyar-ukrán határon: 10 milliárd forintot érő dollárt és eurót foglaltak le a vámosok


Irtózatos mennyiségű, bűncselekményből származó dollárt és eurót foglaltak le a magyar vámosok Tiszabecsnél, a leggazdagabb ukrán üzletember feleségének kocsijából – írja a napi.hu.

Képünk illusztráció

Nincs ember Ukrajnában, aki ne ismerné az 52 éves milliárdos Igor Kotvitszki nevét, aki az ország teljes uránkészletét birtokolja (az urán piaci értéke az aranyéval vetekszik). Ennek megfelelően irtózatos vagyon felett rendelkezik. A hatalma azonban véges. Ezért az ukrán üzletember attól tartva, hogy a megszálló oroszok elveszik mindenét, úgy döntött: a feleségét a készpénzzel együtt Magyarországra küldi.

Bezsuppolta a várandós Anasztáziát egy Opelbe, a csomagtartót megpakolta a pénzzel degeszre tömött bőröndökkel, és elindította az asszonyt a nyugati határra. Bár a hazájából simán átjutott a határon – vélhetően megkente az ukrán vámosokat-, a magyar oldalon, Tiszabecsnél viszont azonnal lebukott.

Mintegy 10 milliárd forintnyi dollárt és eurót foglaltak le Anasztázia Kotvitszkától a magyar vámosok. A nő ellen büntetőeljárás indult, ugyanis 10 ezer euró felett bejelentési kötelezettsége van a határőrség felé. Az asszony nagy bajban van, mert a kijevi ügyészség közölte a magyar hatóságokkal, hogy a lefoglalt 29 millió dollár és 1,3 millió euró bűncselekményből származik.

“A pénz jelenleg a Magyar Nemzeti Banknál van letétben. Ha a volt politikus felesége utólag mégis bebizonyítja, hogy a pénz nem bűncselekményből származik, visszakövetelheti ő vagy a családja – mondta a Ripostnak dr. Berényi András ügyvéd.