Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Digitális oktatás: már az első nap összeomlott a Kréta-rendszer, dühöngenek a szülők


Életbe léptek a szigorítások, az általános iskolás diákok is otthonról tanulnak, vagyis tanultak volna, hogyha engedte volna a rendszer.

Az kisiskolás diákok szülei Facebook-csoportokban dühöngtek, próbáltak megoldást találni a problémára. A rendszer teljesen összeomlott, a szülők nem tudnak belépni, a Kréta ezt írta ki: “Váratlan hiba történt, próbálkozzon később újra!” Van, ahol már tartanának online órákat, néhány intézményben azonban még csak feladatokat küldik ki a Kréta rendszerben, hogy otthon ezeket megoldják a gyerekek. Azonban a váratlan hiba miatt a szülők meg sem tudták nyitni ezeket a feladatokat, így aggódtak, hogy fognak otthon tanulni a kicsikkel – adta hírül a Blikk.

A KRÉTA működtetője szerint nem tudták megfelelően elosztani és beállítani az erőforrásokat.A KRÉTA működtetője közleményben kért elnézést a kellemetlenségért.

„Annak ellenére, hogy megpróbáltuk szimulációval, tervezéssel a legjobb tudásunk szerint felkészülni az első teljes digitális nap reggelén várható óriási rendszerterhelésre, nem tudtuk a KRÉTA rendszert és DKT (Digitális Kollaborációs Tér) modulját kiszolgáló erőforrásokat megfelelően elosztani, beállítani, amiért is a felelősség kizárólag az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t terheli”

– idézi a cég közleményéből a hvg.hu.