Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Digitális oktatás lesz-e ősszel az iskolákban? Itt a Belügyminisztérium válasza


Nincs napirenden a digitáis oktatás elrendelése – közölte a Belügyminisztérium. A tárca azt is közölte, még nem végeztek annak felmérésével, hogy melyik iskola tudna átállni fatüzelésre.

Címlapkép: Getty Images

Magyarországnak is fel kell készülnie a kritikus gázválságra, ezért rendeltük el annak a felmérését, hogy egyes iskolák fűtését gázválság esetén át lehet-e állítani fatüzelésre. A felmérés még folyamatban van – írta a Belügyminisztérium a hvg.hu-nak. Az esetlegesen elrendelt digitális oktatás kapcsán kiderült, hogy azt a köznevelésért felelős miniszter, Pintér Sándor rendelhetné el, de „ilyen döntés nem született, annak előkészítése nincs napirenden”.

A portál ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy ez a lehetőség sem zárható ki, mert egy beszédes passzus került a tanév rendjét leíró rendeletbe.

Ha az iskola ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges, az iskola igazgatójának jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, feladatellátási helyen, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el

– fogalmaz a dokumentum. Ez az „elháríthatatlan külső ok” lehet egy újabb járványhullám, de lehet akár a gázhiány is, vagy éppen az, hogy nem lesz, aki tanítson és/vagy felügyeljen a gyerekekre.