Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Deutsch Tamás bejelentette: Több milliárd forinttal nő a sportklubok állami támogatása 2023-ban


Összesen 14 milliárd 440 millió forint közvetlen állami támogatásban részesülnek a sportklubok 2023-ban, mondta Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke egy pénteki eseményen az MTI tájékoztatása szerint.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A kiemelt fővárosi klubok 2023-ban 4 milliárd 80 millió forintos sportszakmai alaptámogatást kapnak, míg létesítményfejlesztés területén további 5,7 milliárd forinttal segítik a klubokat. Előbbi összeg 2022-ben 3 milliárd 740 millió forint, utóbbi 3 milliárd 388 millió forint volt.
Deutsch Tamás azt mondta, a megnövekedett energiaárak miatt ezzel szeretnék megkönnyíteni a klubok működését.A kiemelt vidéki sportegyesületek 2022-ben 3,2 milliárd forint támogatást kaptak, ez az összeg idén 4 milliárd 163 millió forint lesz.

Két új klubbal, a Központi Sportiskolával és a Csepel SC-vel bővül a támogatott kiemelt fővárosi klubok listája. „A KSI szerepe megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű volt az az álláspont, hogy bekerüljön, míg a Csepel komoly hagyományokkal bír, a jelenlegi állapotok azonban szürreálisak, így szeretnénk felzárkóztatni” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A kiemelt fővárosi klubok az összeredményesség háromnegyedét biztosítják a magyar sport számára, ebbe a körbe eddig a Ferencváros, az MTK, a Vasas, a Honvéd, az Újpest és a BVSC tartozott.

 

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük