Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Demonstratív rendőri ellenőrzések hétvégén a Bereg és a megye útjain


TISPOL SEATBELT ellenőrzés megyei eredményei rendőrség

A több napos ünnepi hosszú hétvége alatt megnövekedett járműforgalomra kell számítani Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain.

A közutakon fokozott rendőri jelenlétre kell számítaniuk a közlekedőknek. A demonstratív rendőri ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők kiszűrése, a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a közúti közlekedésben résztvevő kerékpárosokra is. A megyeszékhely nagyobb forgalmat áteresztő csomópontjaiban a rendőrök karos forgalomirányítással segítik a közlekedők haladását.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi utak és a főútvonalak forgalmának folyamatosságára, valamint a határátkelőhelyeken nagyobb várakozási idő kialakulásának megelőzésére, szükség esetén mielőbbi csökkentésére.

Célszerű elindulás előtt tájékozódni a megtervezett útvonalon vagy a kiválasztott határátkelőhelyen fennálló aktuális helyzetről. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott fennálló várakozási időkről tájékozódhatnak a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, a közúti helyzet feltérképezéséhez pedig a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) applikáció nyújthat segítséget.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük