Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Csellengő diákokat ellenőriztek Vásárosnaményban


Az Országos Rendőr-főkapitányság a Félévi bizonyítvány-csellengő fiatalok kapcsán országos kampányt indított. Ezen alkalomból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai Vásárosnaményban és Nyíregyházán is ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat az illetékes rendőrkapitányság munkatársaival közösen. A rendőrök több fiatalt ellenőriztek, akik közül a megyeszékhelyen egy tanuló, míg Vásárosnaményban két diák nem tudta igazolni távolmaradását az iskolából. A rendőrök az iskolakerülő fiatalokat visszakísérték az oktatási intézménybe.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet, Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába, és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető beleegyezése nélkül!
  • Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy ő céljaik a te javaidat szolgálják!

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán!