Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Csalódhatnak a diákok: mégsem lesz mindenkinek ingyenes a jogosítvány, helyreigazította magát a miniszter


Ahogy korábban megírtuk, Tuzson Bence a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 2024. szeptember 1-jétől ingyenesen szerezhetnek jogosítványt a középiskolások. Az igazságügyi miniszter közölte azt is, hogy a rendelkezés teljeskörű, érvényes a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órákra, valamint a vizsgákra is, mindent az állam áll. A miniszter később aztán helyreigazította magát, mégsem lesz ingyenes a jogosítvány. Legalábbis nem mindenkinek.

24.hu szúrta ki, hogy a fideszes politikus helyesbítette a reggeli bejelentését. Tuzson azt írja a posztjában, hogy „az állam idén pilot jelleggel indítja el a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését, és a cél, hogy a jövőben ez teljes körű legyen.” Hozzátette azt is, hogy 2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás.

A különbség a kettő között az, hogy az összes középiskola helyet csak néhány kiválasztott iskolában lesz lehetőség az ingyenjogsi megszerzésére – jegyezte meg a lap.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük