Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Családok életét segítő vállalkozásoknak hirdettek pályázatot


A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) a családok életét megkönnyítő, jólétüket és jóllétüket segítő startupoknak hirdetett pályázatot.

Az idei KINCS Smart Family Nagydíj keretében hat kategóriában keresik a leginnovatívabb vállalkozásokat – tudatta a szervezet a Forbes.hu-val.

A 6 millió forint összdíjazású versenyre augusztus 15-ig lehet jelentkezni, és külön díjazzák majd a női vállalkozót.

A KINCS közleménye szerint az élet szinte minden területén figyelmet kapott már az innováció, ezért a magyar családok életében is alapvető fontosságú, hogy elérhetőek és hozzáférhetők legyenek a modern, okos megoldások.

A frissen létrejött KINCS Smart Family Centrum célja egy olyan platform létrehozása, amely támogatja és katalizálja a családok életét kényelmesebbé tevő megoldásokat, ennek részeként szeretnék támogatni a startupok okos megoldásait.

A pályázók hat kategóriában indulhatnak:

  1. Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért
  2. E-egészség  új orvosi technológiák a családok egészségének megőrzése érdekében
  3. A jövő oktatása  modern oktatási technológiák a különböző generációk számára
  4. Okos családi otthonok
  5. Családi kassza  pénzügyi tudatosság a családban
  6. Zene és kreatív megoldások a családnak  szórakozási és fejlődési lehetőségek az együtt töltött minőségi időben

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli majd, amelynek tagjai: Novák Katalin, családokért felelős miniszter; Béres Marcell, a Béres Gyógyszergyár Zrt. innovációs és portfóliómenedzsment igazgatója; Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója, a Design Terminal vezetője; Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója; Jörg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója; Prof. Dr. Aczél Petra, a Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpont senior kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora és Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója és Fűrész Tünde, a KINCS elnöke.