Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Családbarát strandfejlesztések Vásárosnaményban – Új játszótérrel bővült a gergelyiugornyai Tisza-part is


Vásárosnamény újraindult, hiszen a koronavírus járvány-helyzet ellenére is számos új, gazdasági, munkahely-teremtő, közlekedésbiztonságot elősegítő, valamint családbarát fejlesztések valósultak meg a városban.

Az önkormányzat az elmúlt évek során, több családbarát közterületet és közösségi teret újítottak fel, valamint létesített. A fejlesztési koncepció során játszóterek, köztereket és parkokat korszerűsítettek létesítettek. Vásárosnamény Város Önkormányzatának komplex közterület- és játszótér-megújítási programja részeként a gyerekek ma már modernebb és biztonságosabb játszóterekre járnak városszerte, emellett több városi óvoda és iskola udvara is megszépült. A családbarát fejlesztési koncepció elsőként a város gyakran látogatott parkjait, és népszerű játszótereit vette célba. Az eszközfejlesztéseken túl, az önkormányzat legújabb zöldítési programja is egyre nagyobb méreteket ölt, mely által élhetőbbé és kert jellegűvé alakítja Vásárosnamény zöld felületeit. Az önkormányzat a biztonságos és egészséges környezetet is szem előtt tartotta beruházásainál, melyet kamerarendszer telepítésével érnek el.

A fejlesztések között természetesen kiemelt és komplex szerepet tölt be a gergelyiugornyai Tisza-part megújítása és bővítése is, mellyel az önkormányzat nem titkolt célja az, hogy a Tisza-part régi fényét visszaállítsa. A Tisza-part egységes és versenyképes kínálatának kialakítása során az önkormányzat, kiemelt figyelmet fordít az üdülőövezet családbaráttá alakítására, valamint akadálymentesített tereinek növelésére. A fejlesztések során ezért baba-mama szobákat, pelenkázókat, gyerekbarát mosdókat és öltözőket hoztak létre a térség egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjában. Teljesen megújult továbbá a Bereg Szíve Üdülőközpont is, valamint a közlekedés szempontjából elengedhetetlen útszakaszok rekonstrukciója is folyamatos. A fejlesztések következő ütemében, a Tisza-part fövenyének közvetlen környezetében egy új, családbarát játszótér került kialakítása. A beruházás célja egy új, minősített, korszerű eszközökkel felszerelt, családbarát, fenntartható, biztonságos és korszerű, élményközpontú játszótér létrehozása volt. A beruházás által minden korosztálynak élményt adó, európai színvonalú játszótér létesült, mellyel minden egy helyen lesz ahhoz, hogy a térségben élők mellett, az idelátogató családok összes tagja a mai kornak megfelelő körülmények között kikapcsolódhasson. A játszótér fejlesztés révén új, a szabványoknak megfelelő, fából készült játszótéri elemek kerültek elhelyezésre szabványosan kialakított bukóterekkel, ahol játszóvár, mászófal és hinta is rendelkezésre áll majd.