Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Cél egy élhetőbb város! Nagyszabású parkolóépítési program indult Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Nagyszabású tervei kerülnek kivitelezésre Vásárosnamény Város Önkormányzatának, melynek célja a parkolási gondok felszámolása és a biztonságosabb közlekedés növelése. A város több pontján kerülnek kivitelezésre parkolóhelyek, mely által az évek óta tartó parkolási problémák oldódnak meg a  Bereg szívében – közölte Filep Sándor polgármester.

Kifejtette továbbá, hogy a város növekvő forgalma miatt az beszűkült, így számos lakóingatlan vásárolt és bontott le az Önkormányzat, a parkolóhelyek fejlesztése és növelése érdekében. Kiemelt területe ennek a Jókai utcán vásárolt ingatlan, ahol 30+30 darab parkoló kerül megépítésre, melynek bővítéséről a jövőben sor kerülhet majd. Emellett a mentőállomással szemben is parkolóhelyek kerülnek kiépítésre.A pakolóhelyek bővítése ezzel nem ért véget, hiszen az Önkormányzat tervei között szerepel a Szabadság tér mögötti területen, egy megközelítőleg egy 80 férőhelyes parkoló kialakítása is. A kivitelezési munkálatok jelenleg a Jókai utcán folynak, helyi vállalkozók bevonása mellett.