Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Cél a balesetek megelőzése: Több mint 800 gépkocsit ellenőriztek a vásárosnaményi rendőrök


Cél a balesetek megelőzése - Több mint 800 gépkocsit ellenőriztek a vásárosnaményi rendőrök
A vásárosnaményi rendőrök az elmúlt hónapban több alkalommal hajtottak végre közlekedésbiztonsági ellenőrzést.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök február hónapban több alkalommal fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtottak végre a balesetek megelőzése érdekében. Az egyenruhások az ellenőrzések alkalmával a gépi meghajtású jármű vezetőin túl a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos közlekedésére is nagy hangsúlyt fektettek. A közúti kontroll végrehajtása során felhívták a figyelmüket a rájuk vonatkozó közlekedési szabályok maradéktalan betartására, valamint a láthatóságuk kiemelt fontosságára.

Az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végrehajtott „Finn módszeres” ellenőrzések során a rendőrök több mint 800 gépkocsi sofőrjét igazoltatták, akik közül egy vezetővel szemben merült fel az ittasság gyanúja. Vele szemben a kapitányságon járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást. Kisebb fokú szabálysértések elkövetőivel szemben a prevenciót előtérbe helyezve elsősorban a figyelmeztetés lehetőségével éltek a rendőrök. Súlyosabb szankció kiszabására csak néhány esetben került sor.

A balesetek számának csökkentése érdekében a közlekedők a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük