Közzétette - Kategória - Kárpátalja hírei

Büntetné a tisztségviselőket a kettős állampolgárságért Razumkov


Büntetőjogi felelősségre kellene vonni a tisztségviselőket a kettős állampolgárságért, mert csak egy állampolgárságnak kellene lennie, különösen manapság – jelentette ki Dmitro Razumkov a Legfelső Tanács elnöke egy szombati rádióinterjúban, adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a karpat.in.ua.

A házelnök az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva hangsúlyozta: „negatív a véleményem a kettős állampolgárságról. Állampolgárságból csak egynek kell lennie. Különösen ma.” Hozzátette, hogy szerinte a kettős állampolgárság kockázatot jelent az ideiglenesen megszállt területek és a közvetlen közelükben lévő térségek és, sajnos, más ukrán területek számára.

„ABSZOLÚT MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK AZZAL AZ ÁLLÁSPONTTAL, AMELY SZERINT A NEM LEHET KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁGUK A TISZTSÉGVISELŐKNEK, EGYSZERŰEN NEM LEHET”

– mondta, megjegyezve, hogy ezért el kellene venni az állampolgárságot vagy el kellene bocsátani a vétkeseket. „Ha tárgyilagos akarok lenni, akkor, lehetséges, büntetőjogi felelősségre vonást vezetnék be” – mutatott rá.

Razumkov azt is elmondta, hogy kételkedik a kettős állampolgárok hazafiságában. „Nem értem, melyik államra fogsz dolgozni, amikor parlamenti képviselő, miniszter, járási állami adminisztráció vezetője leszel” – adott hangot negatív véleményét.

Forrás: