Bűnmegelőzési tanácsokat adtak a rendőrök, a jándi és gergelyiugornyai Tisza-parton

Bűnmegelőzési tanácsok az önfeledt pihenés érdekében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az általuk meghirdetett Biztonságos Tisza-Party elnevezésű kampány keretében 2019. augusztus 8-án Tivadar, Jánd és Gergelyiugornya Tisza-parti strand-és üdülőövezeteiben bűnmegelőzési tanácsokkal, és különféle kiadványokkal hívták fel a szabadságukat töltők, valamint a pihenni vágyók figyelmét a bűncselekmények megelőzésére.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat az önfeledt pihenés érdekében:

Gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek!
Ne fürödjenek közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
Szeszes italtól befolyásolt, illetve gyógyszer vagy kábító hatású szer miatti bódult állapotban tartózkodjanak a fürdőzéstől!
Napozás után testüket zuhanyozással hűtsék le, felhevült testtel soha ne menjenek a vízbe!
Fürdőzés előtt lehetőség szerint ismerjék meg a vízterület sajátosságait, mederviszonyait, tájékozódjanak a várható időjárásról és a segélykérés lehetőségeiről!
Szív- és érrendszeri-, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek!
Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt (gumicsónak, gumimatrac)!
Legtöbbször gépkocsival közelítjük a vízpartot, illetve a zárt területen lévő fürdőhelyeket. Már a gépkocsi elhagyása előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy az ablakok fel vannak-e húzva, és az utastérben nem hagytak-e olyan dolgot (pl. digitális fényképezőgép, videokamera, táska stb.), amely felkeltheti az elkövetők érdeklődését! Ellenőrizzék azt is, hogy a gépkocsit lezárták! Részesítsék előnyben a zárt, őrzött parkolókat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!