Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Búcsú az iskolától: ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben

Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben

Vásárosnamény-Gergelyiugornya – Idén napsütéses, nyári meleggel jött el a ballagás napja a Bereg szívében, Vásárosnaményban. Több beregi oktatási intézményben is elbúcsúztak a diákok iskolájuktól, tanáraiktól, s társaiktól, így a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben sem volt ez másként.

A ballagás a Beregben régi hagyomány, ám tanintézményenként változó, hogyan is rendezik meg. Vannak azonban szokványos elemek, az ünnepi műsor elengedhetetlen, emellett számos elismerést is kiosztottak a végzős tanulók között.Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (1)

A reggel kilenc órakor megszólaló csengő jelezte az ünnep kezdetét, melynek hangjára a ballagók ünnepélyesen végigvonultak az épületben és annak osztálytermein.
elvalaszto 4

Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (8)
A ballagási menet az ünnepség helyszínéül szolgáló iskolaudvar volt, ahol az iskolájától most búcsúzó Király Réka köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Himnusz közös éneklésére szólította fel az ünnepelni vágyókat.
elvalaszto 4Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (7)
Az intézmény ballagási menetét mindig színesítik zenés, verses műsorok. Így történt ez idén is, ahol a ballagók ünnepi műsora, szebbnél-szebb szavalatokat hallgathatott a büszke szülők és rokonok hada.
elvalaszto 4Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (6)
A ballagási műsort követően a búcsúztató hetedik évfolyam nevében Turi Orsolya búcsúbeszéde hangzott el.
elvalaszto 4Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (5)
Immár hagyományos ceremóniának számít Gergelyiugornyán is, hogy a végzős diákok átadják alsóbb éves társaiknak, fogadalomtétel kíséretében az iskola zászlaját.
elvalaszto 4Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (4)

A hetedikesek búcsúztatója után a Petőfi Sándor Tagintézmény vezetője, Vastag József Barnabásné köszönt el a most távozó diákoktól, megköszönve a sok évnyi együtt eltöltött időt a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.
elvalaszto 4Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (3)
Beszédét követően az intézménytől szintén búcsúzó Lőrinczné Mándi Katalin tanárnőt köszöntötte, melyet követően több évtizedes áldozatos munkáját meghálálván a Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel jutalmazta a tanárnőt. Az elismerést az intézmény vezetője mellett, Sebestyén Gusztáv adta át a kitüntetettnek.
elvalaszto 4
Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (2)

Nem távoztak üres kézzel idén sem a tanulók, hiszen a tanulmányaik során legjobban teljesítő, kimagasló tanulmányi, közösségi és sportteljesítményt nyújtók között elismerő oklevelek és könyvjutalmak kerültek kiosztásra.
elvalaszto 4
Ballagás a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézményben (9)
Az elismerések átadását követően a hetedik évfolyam ajándékokkal és konfettivel köszöntötte a végzős diákokat.

A sok-sok virágcsokor, színes lufik idén sem maradtak el, ezekkel „megrakodva” indultak búcsúsétájukra a fiatalok.

Vélemény, hozzászólás?