Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Bruttó 660 ezres alapbérért toboroz érettségizett embereket a magyar titkosszolgálat


Havi bruttó 660 ezer forintos fizetésért keres műveleti felderítőket, vagyis figyelőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), a munkához csak érettségi kell – írja a hvg.hu.

Képünk illusztráció Fotó: Mihádák Zoltán | Forrás: MTI

A havi bruttó 660 ezer mellé 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek. Az érettségi mellett egy feltétel van még, a büntetlen előélet, és előnyt jelent, ha van valakinek jogosítványa vagy nyelvtudása, illetve „sportos életmódot” él és érdeklődik a „technológiák” iránt.

Ahogy a hvg.hu is írja, a műveleti felderítők azok a titkosszolgák, akiknek a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül.

„Igen, valóban nem könnyű hozzánk bekerülni, de ez garancia Neked, hogy a legjobbak közé fogsz tartozni, akikkel egy csapatként fogod végezni a feladatodat. Biztos munkahelyed lesz, garantált előrelépési lehetőséggel, ráadásul van átjárási lehetőség a különböző szakterületek között” – olvasható aaz NBSZ honlapján.

A kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét, ebből a legtöbb pénzt – 14,4 milliárd forintot – az NBSZ kapta.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.