Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Brutálisan megdrágul a palackos ásványvíz idehaza: ez áll a háttérben


Ötven forintba kerül majd az ásványvizes palackok darabja a visszaváltási rendszer jövő évi bevezetésével – írja economx.hu. Egy ember könnyedén elfogyaszthat minden áldott nap egy üvegnyi vizet, vagyis csupán csak az ásványvizes palackokra fordított éves költés személyenként mintegy húszezer forintra rúghat. Ásványvíz vásárlása esetén tehát nem ördögtől való kalkuláció a napi 50 forintos többlet kiadás 2024-től, hiszenminden 1 deciliter és 3 liter közötti űrtartalmú üveg, fém és műanyag palackos italtermékek (kivéve a tej- és tejalapú termékek) vásárlásakor visszaváltási díjat kell majd fizetni, amit persze később visszakaphatunk, ha a várható kényelmetlenségekkel mit sem törődve visszaszolgáltatja a boltnak a palackokat.

A MAGYAR KÖZLÖNYBEN MEGJELENT RENDELET ÉRTELMÉBEN A NEM ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ ITALCSOMAGOLÁSOK EGYSÉGES BETÉTDÍJA 50 FORINT LESZ, AZ ÚJRAHASZNOSÍTHATÓKÉT A GYÁRTÓ EGYEDILEG HATÁROZZA MEG.

Vizet prédikálunk

Most nem értekezünk arról, hogy a sörös, boros és pálinkás dobozok és üvegek betétdíja tovább növeli majd a palackokra fordított újabb extra költségeket.

SÖRT, BORT, PÁLINKÁT KOCSMÁBAN IS LEHET INNI, EZ AZONBAN MÉGSEM A LEGOKOSABB SPÓROLÁSI MÓDSZER, JÓLLEHET A BETÉTDÍJ ÉS A VISSZAVÁLTÁSSAL KAPCSOLATOS HERCEHURCA MEGÚSZHATÓ ÍGY.

www.economx.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük