Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Brutálisan drágulnak sújtja az autósokat, már ezért is jóval többet kell majd fizetniük


Várhatóan 10 százalékkal is drágulhatnak a kötelező gépjármű biztosítások novemberben, így az éves átlagdíj 32-33 ezer forint körül lehet majd. Közel egymillió gépjárműnek, köztük több mint félmillió személygépkocsinak esik még mindig január elsejére a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási évfordulója. Az ATV Híradó riportja.

Fotó: getty images

Egyre kevesebb a lakatos és egyre drágábbak az anyagköltségek, de nem csak ezért várható 10%-kos drágulás a kötelező biztosítások piacán.

“Azért ez a díjemelkedés, mert ezeknek a díja sajnos azt kell mondjam, be kell, hogy hozza előbb-utóbb majd az évközi több, mint négy és fél millió autósnak a kötelező biztosítási díját, most még mindig egy 20%-kal, ezek a bizonyos novemberi váltós időszakban lévő autók el vannak maradva, tehát míg 50-50 ezer forint az átlagdíj ma kötelező biztosítási díj Magyarországon, addig ez a novemberi időszakban 35 ezer, 38 ezer forint díjakkal számolunk” – mondta Németh Péter, a CLB értékesítési és kommunikációs igazgatója

A kötelező biztosítások évfordulója azoknál esik január elsejére, akik 2010 előtt vásároltak autót, ez nagyjából 550 ezer kocsit érinthet. Ha valaki 2010 január elseje után vett kocsit, akkor a megvásárlás napja számít évfordulónak, amikor lehetőség van biztosítót váltani.

“A korábbi évek tapasztalatai alapján úgy nagyjából minden tizedik autós él a társaságok ajánlatával, tehát vált szerződést. Ez elsősorban valóban attól múlik, hogy találnak kedvező ajánlatot és másodsorban pedig azért a szolgáltatások minőségétől is függ hiszen ez is fontos szempont lehet” – árulta el Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője.

A biztosítóknak szerdáig, azaz november másodikáig ki kell hirdetniük a friss tarifáikat. A meglévő biztosítónak pedig november 11-ig kell kiküldenie az új ajánlatát az ügyfeleknek, az érvényes biztosítást legkésőbb december elsejéig kell felmondaniuk az autósoknak. Az új biztosítás kiválasztásának határideje pedig december 31.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük