Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Brutális spórolás: Annyira nincs pénzük a magyaroknak, hogy alig vásárolnak


Annyira nincs pénzük a magyaroknak, hogy alig lehet mit eladni az országban – írta a hvg.hu, a KSH adataira hivatkozva. A statisztikai hivatal korábbi közlése szerint 6,1 százalékkal esett vissza a magyar ipari termelés júniusban az egy évvel korábbihoz képest, most részletesen is közzétették az adataikat.

A KSH adataiból kiderült, hogy  külföldre még el lehet adni a Magyarországon gyártott vagy összeszerelt árukat, de belföldön óriási a visszaesés:

a belföldi értékesítés pedig 20 százalékkal visszazuhant.

Felpörgött az akkugyártás

A magyar ipart csak az menti meg, hogy külföldön még el lehet adni az itt összeszerelt termékeket – írta a hvg.hu.  KSH adatai szerint az autógyártásban 25 százalékos, az alkatrészek gyártásában pedig 14,4 százalékos volt a növekedés, míg a villamos berendezések gyártásában 16,9 százalékos. Ez utóbbin belül az akkumulátorgyártás 28 százalékkal pörgött fel.

Egyre kevesebbet ér a pénzünk, zuhan a boltok forgalma

Folytatják az irgalmatlan spórolást a magyarok – írta az rtl.hu áprilisban. A KSH akkori adatai szerint februárban 10,1 százalékos visszaesés volt a boltok forgalmában, ami szakértők elmondása szerint „nagyon jelentősnek mondható”, és ritkán szokott előfordulni a gazdaságtörténetben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük