Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Borzasztó veszélyes lehet a légkondi – kiadták utolsó figyelmeztetésüket az orvosok


Hiába van hatalmas meleg, az orvosok mégis arra figyelmeztetnek, hogy óvatosan kell használni a klímát, mert hatalmas baj lehet belőle – írja a promotions.hu.

A hatalmas nyári melegben nagyon népszerűek a légkondícionálók, a szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a helytelen használat komoly problémákat okozhat. Ilyenek lehetnek például a légúti megbetegedések: ha túl sokáig lélegezzük be a hideg levegőt, az irritálhatja a légutainkat, emiatt kialakulhat torokfájás, köhögés vagy nátha.

A légkondicionáló rendszerek emellett ideális környezetet teremtenek a Legionella baktériumok terjedéséhez, amelyek vízcseppeken keresztül terjedhetnek és lerakódhatnak a klíma hűtőtornyaiban. A baktériumok súlyos tüdőgyulladást okozhatnak.

A készülékek emellett könnyedén összegyűjthetik és visszafújhatják a környezetből összegyűjtött port. A légkondi által terjesztett betegségek nagyrésze nem halálos, azonban a Legionella által okozott súlyos tüdőgyulladás végződhet halállal olyan személyek esetében, akiknek alapvetően gyenge az idegrendszerük.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük