Itt a jó idő és a kerti összejövetelek ideje, az Otthonok&Megoldások nyári számában arra is találsz tippeket, milyen ételeket érdemes készíteni egy ilyen alkalomra!
Hozzávalók 2 személyre
1 doboz grillezni való sajt, pl. Halloumi
• fél zacskó salátamix • 1 cukkini felkarikázva fél fej brokkoli rózsákra szedve fél csésze zöldborsó (pucolt mennyiség) 1 csésze főtt quinoa • só • bors • 2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj • friss zöldfűszer
Elkészítés
1. A brokkolit és a zöldborsót forrásban lévő vízben főzd 1-1,5 percig, majd öblítsd le hideg vízzel.
2. A cukkinikarikákat grillserpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalukon grillezd meg, majd tedd ugyanezt a 1,5 cm-es szeletekre vágott grillsajttal is.
3. A zöldségeket keverd össze a főtt quinoával és a salátakeverékkel, locsold meg olívaolajjal, ízlés szerint sózd, borsozd, és szórj rá apróra vágott friss zöldfűszert.
4. Oszd kétfelé a salátát, és tálald a sajtszeletekkel.
Hozzávalók 4 személyre
1 kis pohár görög joghurt • 2 ek. extraszűz olívaolaj • fél citrom leve • fél csomag friss petrezselyem (lehet vegyesen bármilyen zöldfűszer, ízlés szerint) • só • bors
Elkészítés
Minden összetevőt keverj össze egy tálban, sózd, borsozd ízlés szerint, és öntsd át egy tárolóüvegbe.
Hozzávalók 6 adaghoz
40 dkg eper • 50 dkg mascarpone 2 dl habtejszín • édesítőszer ízlés szerint 6-8 db csokis keksz
Elkészítés
1. Az epret mosd meg, 4 darabot tegyél félre a díszítéshez, a többit turmixold össze botmixerrel, kisebb darabok maradhatnak benne.
2. A mascarponét édesítsd az általad preferált édesítőszerrel ízlés szerint.
3. A tejszínhabot kézi mixerrel verd felnagyon kemény habbá és keverd hozzá a mascarponekrémhez.
4. A csokis kekszekből 2 darabot tegyél félre a díszítéshez, a többit törd apróbb darabokra.
5. Az összeállításhoz készíts elő 1,5 dl nagyságú poharakat. Az aljára szórj kekszből, majd tegyél rá egy réteg mascarponét, erre jön az epervelő. Ismételd meg a sorrendet még egyszer, a tetejét pedig díszítsd szeletelt eperrel és nagyobb darabokra tört keksszel.
Tipp: Az epervelőt és a mascarponekrémet a tejszínhab nélkül elkészítheted előre is, és hűtőben tárolhatod tálalásig.
Fogyasztás előtt verd fel a tejszínhabot, keverd a mascarponéhoz és töltsd meg a poharakat. Ha habzsákba töltöd a krémet, könnyen tudsz vele dolgozni a poharak megtöltésekor.
Tipp: Eper helyett használhatsz más bogyós gyümölcsöt is, például málnát, áfonyát vagy szedret.