Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Boltok, találkozások, iskolák, kórházi adatok – Erős figyelmeztetést küldött a lakosságnak a Magyar Orvosi Kamara


Boltok, találkozások, iskolák, kórházi adatok – szigorú határvonalat húzna a szervezet. Korainak tartják a nyitást, álláspontjuk szerint a korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs. A boltok hosszabb nyitvatartását, így a vásárlók időben, valamint térben való jobb elosztását jó iránynak tartják, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását határozottan korainak ítélik meg – derül ki a Magyar Orvosi Kamara közleményéből.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Emlékeztettek: a rendelkezésre álló adatok alapján kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma magas szinten stagnál, és egyre több a kórházi ellátásra szoruló beteg. “Jelen ismereteink szerint a járvány harmadik hullámának – jó esetben is – a platóját értük el” – írták.

Mindezek miatt a lakosságot fokozott óvatosságra kérték: “függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető – ne változtassanak eddigi szokásaikon,

továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat.
Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl” – figyelmeztettek.

Az első oltás után kell a második is plusz még két hét
Közölték azt is, hogy a koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget. Minden ennél korábbi időpontban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt.